Често Срещани Грешки в Електронната Търговия и Как да ги Избягваме – Част 3 – Категориите в онлайн магазин

Как да избегнем грешки с категориите в онлайн магазин

В част 1 и част 2 от серията постове посветени на най-популярните грешки, допускани в електронната търговия се концентрирахме върху проблемите, свързани с избора на платформа и началната страница на онлайн магазин.

В част 3 ще обсъдим важността от правилното използване на категории в еКомерс сайт.

Категории в онлайн магазин

  1. Изобщо не използвате категории

Щом предлагате многобройни продукти във вашия онлайн магазин задължително трябва да създадете подходящи отделни категории.

Помислете, например, колко трудно би било да се намери подходящ инструмент в сайтове, като HomeMax например, ако сайтът предлагаше само една страница, пълна с всички продукти, от асортимента.

Kevin Strawbridge от Square L Groupот споделя:

Една от най-големите грешки, които допускат собствениците на бизнес в електронната търговия е да не създадат подходяща йерархия и таксономия за групите на продуктите в началото … и да липсва подходяща организация на информацията.

Както ще илюстрираме в следващите няколко раздела, страниците с категориите в онлайн магазина не само позволяват лесно да организирате и да представите различните продукти на посетителите си, но също така ви дават възможност да им осигурите допълнителна информация, за да бъдат информирани и анжажирани? към вашия бранд.

  1. Лоша йерархия

Групирането на продуктите в категории трябва да се случва по логичен начин.

(Както казахме, целта на страниците с категории е да улеснят посетителите ви да намерят продуктите, които търсят.)

От една страна, не е добра идея да групирате продуктите по твърде обобщаващ начин, тъй като това противоречи на идеята да съществуват отделни страници. От друга страна, не бихте искали категориите да са твърде специфични, тъй като резултатът ще бъде онлайн магазин с прекалено много категории съдържащи само един или два продукта.

Вие най-добре познавате продуктите в сайта, затова именно вие може да прецените най-добре как да разделите категориите в онлайн магазина.

  1. Лош дизайн и съдържание

Също като началната страница, страниците на категориите трябва да привличат и ангажират посетителите, за да ги подбудят да разгледат продуктите. Полезна идея на тази тема е използването на страниците за категории като Q&A страници за отговор на често задавани въпроси относно продуктите. Добавянето на връзки, водещи до повече информация също е много полезно за бъдещите ви клиенти.

Изводът, който можем да направим е, че страниците с категории не трябва да се използват само за разделяне и групиране на продуктите в онлайн магазин. Категориите са още по-ефективни когато допълват цялостното преживяване на посетителите от бранда.

Колко често забелязвате изброените грешки в страниците с категории в онлайн магазин?

  1. Слаба комбинация от медии

Важно е да използвате правилната комбинация от изображение, текст и мултимедия, които да отговарят на стила и функционалностите на продуктите и на очакванията на посетителите.

Често това зависи от обичайния начин, по който се използват продуктите. Ако например клиентите ви трябва да видят продукта ?в действие“, за да добият ясна представа за ползите му, добавянето на видео ще бъде особено полезно, за да ги насърчи към покупка.

  1. Пренасищане на страниците с категории

Всички сме виждали примери на страници с категории, за които сме си казвали… малко са прекалили…

Пренасищането на категориите с информация, мултимедия и т.н. може да има обратен ефект, ако таргет аудиторията ви очаква нещо различно.

Да, важно е да използвате страниците за категории, за да предоставите допълнителна информация за продуктите, които съдържат, но не трябва да стигате до етап, в който отегчавате посетиталите си до смърт.

Нека обобщим. Страниците с категориите трябва да служат за:

–?????????? Подходящо организиране на продуктите

–?????????? Да позволяват добра навигация за посетителите

–?????????? Осигуряват допълнителна информация, която да окуражи посетителите съм конверсия

Как най-бързо да постигнете увеличаване на продажбите във вашия електронен магазин? Свържете се с нас или ни пишете на ?office@elenkov.net.?

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *