Често Срещани Грешки в Електронната Търговия и Как да ги Избягваме – Част 4 – Продуктови страници в сайтовe за онлайн пазаруване

Продуктови страници в сайт за онлайн пазаруване

Онлайн пазаруване днес е сред най-бързо разрастващите сфери в търговията, в който навлизат все повече индустрии. Създаването и развиването на бизнес в електронна търговия е комплекс от много елементи, стратегии и неизбежно, грешки.

В част 1, 2 и 3 представихме три групи от най-разпространените грешки, които се срещат в сайтовете за онлайн пазаруване. В тази статия ще откриете повече за силата на продуктовите страници.

Кои грешки трябва да избягвате в продуктовите страници във вашия сайт за онлайн пазаруване?

  1. Слаби продуктови описания и информация

Този тип грешки се оказват голяма пречка за постигането на успех в електронната търговия.

Тъй като клиентите ви нямат досег с продуктите, които предлагате преди реално да ги закупят, вашата задача е да им обясните какво точно купуват.

Според различни мнения продуктовите описания трябва да се фокусират или на обективни характеристики и спецификации или на субективни ползи за потребителя.

Но всъщност, защо не приложите и двата подхода?

Ефективното описание ще остави впечатлението у посетителя за автентичного усещане от използването на продукта. Силно представените продукти са сред най-въздействащите фактори за конверсия на посетителите.

  1. Слаба продуктова фотография

Успоредно със задълбочените описания на продукти е важно и да осигурите на съответните страници и висококачествени снимки на продуктите.

James Winter от AspireIQ казва:

?Когато хората пазаруват онлайн едно от очевидните предизвикателства е да видят как продуктът би изглеждал в реални ситуации. Брандовете често се затрудняват в показването на техните продукти по начин, който би се харесал на потенциалните клиенти. ?

Този недостатък пречи на продукта да ?оживее“ пред очите на клиента, който няма досег със стоката преди да я закупи.

Най-добрата комбинация от продуктови снимки в сайт за онлайн пазаруване е: снимки в студио и кадри на продукта в употреба. Ако е необходимо и / или възможно, може да включите и 360 ° фотография или видео.

Интересна новаторска стратегия е да популяризирате създаването на съдържание, генерирано от influencer, за да позволите на потенциалните клиенти да видят как други потребители използват продуктите.

Кои са най-дразнещите за вас грешки свързани с продуктовите страници в сайтовете за онлайн пазаруване?

  1. Липса на социално доказателство

Както може би вече знаете, социалните доказателства, като продуктови ревюта, тестоминали и реферали, са основни двигатели, които стимулират потенциалните клиенти да конвертират.

Няма по-добро място за социалните докзателства от самите продуктови страници. Колкото повече положителни отзиви можете да генерирате, толкова по-добре за вас.

Уверете се, ревютата за продуктите изглеждат истински и автентични за посетителти ви. Най-лесният начин за това е да добавате значка ?Verified Reviewer” (Валидиран рецензиращ), както сигурно сте забелязвали на различни сайтове за онлайн пазаруване.

  1. Липса на информация за обслужването

В сайта за електронна търговия на практика вие предлагате не само продажба на услуги и/или продукти, но и свързани с тях услуги, като доставка, поддръжка, връщане и др. Винаги е желателно да добавите наборът от допълнителни услуги и условия в продуктовите страници. По този начин клиентът е много по-информиран, когато извършва транзакцията.

Онлайн пазаруване - допълнителни услуги в продуктовите страници

Не пропускайте да добавите условията за връщане на закупените стоки или услуги на видно място в продуктовите страници. По този начин увеличавате шанса за по-колебливите клиенти да се решат на покупка.

  1. Липса на сертификати за сигурност

Не е тайна, че дори в наши дни дори по-малко техничски грамотните потребители са доста предпазливи относно опазването на личните си данни и сигурност в интернет.

Гарантирането на сигурността на вашия еКомерс сайт е от съществено значение по различни причини. Много магазини все още работят без HTTPS, като само страницата на разплащане е с HTTPS. Това може да се окаже разрушително за репутацията на бранда ви в дългосрочен план.

Важно е да положите екстра усилия, за да осигурите пълна сигурност на посетителите на сайта ви, че данните им са защитени. Ако потенциалните ви клиенти не виждат едно или повече узначения за сигурност при сърфиране в сайта ви за онлайн пазаруване, те почти сигурно няма да предоставят лична информация или данни за техния бизнес.

Искате ли да изпреварите конкурентите си и да увеличите продажбите си? Свържете се с нас или ни пишете на ?office@elenkov.net.?

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *