Каква цена ще платим за ефективно оптимизиране на сайта ни?

Позицията на сайта ви може значително да се подобри чрез използването и изграждането на обратни връзки. Тези линкове са известни сред SEO оптимизаторите като Link Building и когато са съобразени с алгоритмите на търсачката Гугъл, то ефекта, който предизвикват има дълготраен характер. Тъй като линк билдингът е комплексна услуга, която работи само, ако се съобразява с позволените СЕО техники. Въпросът, който много предприемачи, обаче си задават е дали използването на този инструмент ще повиши цената на оптимизацията. Замислете се зали в момента имате трафика, който желаете към сайта си. Всеки един начин за неговото повишаване е предпоставка за повече потенциални клиенти.? И ако с помощта на връзките, за които плаща оптимизатора ефекта е максимално висок, то определено можем да кажем, че платената за линк билдинг цена си заслужава. А всъщност цената за връзките се определя от авторитета на линковете и периода, за който се ползват. Няма нужда да засипвате сайта наведнъж с авторитетни линкове, което е логично да ви струва и скъпо. На практика е важно да ползвате няколко в различно време и директории, но достатъчно качествени, за да има положителен отзвук от тях. Обновяването на линковете трябва да бъде извършено професионално. Само така класирането на сайта ще бъде оптимално.

А всичко започва от името на сайта Ви. Това е адресът, който способства за бързото откриване на виртуалното ви пространство. Лекотата и удобството да сте бързо и лесно откриваеми е въпрос на избор на правилния домейн. Ако изберете неподходящ, твърде дълъг или с прекалено препинателни знаци име, то това ще създаде и известни неудобства на оптимизатора, който ще се заеме с подобряването на видимостта на вашия сайт. БГ домейни се ползват с различни разширения, но един от най-качествените и потенциално лесни за оптимизиране е .bg.

Причината за това е в трафика, който се генерира съобразно локацията на съответния сайт. Ако например над 90 % от клиентите и партньорите ви са от България, то е напълно естествено да заложите на това разширение. Всъщност всяко едно разширение на домейна си има свързаност със съответната държава, но на практика това не означава, че само предприемачи от съответната страна могат да го заявят. В зависимост от дейността ви можете да изберете такъв домейн и разширение, което да акцентира на конкретните бизнес сфери или организации. Много от БГ домейните използват разширението .bg или .eu, което показва, че резона на действие е основно към клиенти и партньори от България и Европейския съюз. А това какъв домейн ще изберете ще бъде определящо и за вашето класиране в търсачките.

Оцени публикацията

1 reply
  1. Пано Кондоянис says:

    Нека платим справедлива цена, която няма да натовари прекомерно бюджета на клиента и ще позволи на разработчика да продължи да пише качествен код.

    Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *