еКомерс решения

Често Срещани Грешки в Електронната Търговия и Как да ги Избягваме – Част 2 – Началната Страница

Грешки в Електронната Търговия в началната страница

В първата статия от тази серия разгледахме най-разпространените грешки, свързани с избора на еКомерс платформа. В този пост ще се фокусираме над втора група често срещани грешки в електронната търговия, свързани с началната страница на онлайн магазина. Създаването на атрактивна и ефективна заглавна страница е от решаващо значение за привличане и ангажиране на посетителите и конвертирането им в клиенти.

Допускате ли следните грешки в електронната търговия?

  1. В началната страница липсва яснота за ползата за клиентите от вашия онлайн магазин?

Еко как стоят нещата:

Ако посетителите на сайта ви не могат веднага да определят какво им предлагате, те бързо ще кликнат върху бутона ?назад“ и ще потърсят това, от което се нуждаят другаде.

Перфектната заглавна страница трябва само с един бърз поглед да представя на клиентите ви какви услуги или продукти предлагате и как да ги открият.

Основната цел за началната ви страница е бързо да привлече вниманието на посетителите и да ги убеди да разгледат подробно това, от което се интересуват. Вярно е, че звучи логично да обърнете специално внимане на заглавната страница, но всъщност неглежирането на тази част е сред най-разпространените грешки в електронната търговия.

  1. Слаби дизайн и съдържание

Макар и дизайнът и съдържанието да са два различни аспекта в началната страница, те определено вървят ръка-за-ръка, когато целта ви е да постигнете най-добрата цялостна визия на страницата.

Това озвачава, че отличнинят дизайн на сайт, съчетан със слабо съдържание или обратното просто няма да бъде ефективен по отношение на привличане и задържане на посетителите.

Комбинирайте семпъл дизайн със семпло съдържание ако искате да поставите фокуса на продукта. Ако предлагате по-сложни продукти или услуги, съчетайте по-комплексно съдържание с дизайн, който отговаря на стила на представянето.

Не бъркайте обаче ?комплексен“ със ?сложен“. По-надолу ще добавим повече по темата. Засега просто запомнете колко е важно дизайнът и съдържанието на началната страница да се допълват взаимно и да съвпадат със стила на това, което предлагате.

  1. Слаба комбинация от текст, изображения и видео

Подобно на това, което казахме по-горе, препоръчително е да сте сигурни, че балансирате количеството текст, изображения и мултимедия, които включвате в заглавната страница.

Когато говорим за ?баланс“ нямаме предвид задължително, че трябва да включите еднакви количества текст, изображения и/или видео. Важно е да изберете точното количество от всеки тип елементи, за да постигнете това, което очаква вашата аудитория. Ако продуктите ви не изискват представяне с видео например, насочете усилията си в добавяне на впечатляващи изображения и текст. Точната преценка за комбинацията от начини на представяне на продуктите и услугите ще ви помогне да избегнете една от най-разпространените грешки в електронната търговия и ще загубите потенциални клиенти.

Отново, целта на вашата начална страница е да заинтригувате посетителите си с достатъчно информация, която да ги увлече да разгледат подробно сайта ви. Ако не предоставяте достатъчно информация, за да се случи това, те няма да просто няма да се задържат дълго.

  1. Недостатъчно усилия насочени към привличане на потенциални клиенти

Естеството на електронната търговия е такова, че не познолява да се свържете директно с посетителите на уебсайта ви, ако те не предприемат активно действия към конверсия. (За разлика от физическите магазини, в които търговските представители могат лесно да поздравят и заговорят новите клиенти още с влизането им).

Разбира се, ясно е, че не всеки, който посещава сайта ви, ще направи покупка. Но това те означава, че не трябва да положите усилия за опознаването им и привличането им като бъдещи клиенти. Точно обратното – постарайте се да разберете колкото се може повече информация за всеки посетител на сайта ви.

Може да използвате различни методи, като добавяне на бланка за привличане на клиенти директно на началната страница – предложение за абониране и др.

Грешки в електронната търговия, свързани с изграждането и поддържането на началната страница

  1. Лоша навигация

Тъй като целта за началната страница е да накарате посетителите си да разгледат повече страници в уебсайта ви, трябва да направите така, че да бъдещите ви клиенти лесно и бързо ще се ориентират къде да намерят това, което търсят.

Ефективната навигация е най-сигурният начин, че посетителите не просто ще кликат през страниците, но ще разглеждат с цел (насочено). Ако навигацията е объркваща, те почти сигурно ще се откажат доста бързо и ще преминат към сайт на конкурентите ви.

  1. Технически проблеми

Постарайте се да отстраните всички бъгове и технически проблеми от началната страница (както и в останалата част от сайта). Сред най-често срещаните грешки в електронната търговия е разработването на сайтове, които не са оптимизирани за мобилни устройства. Този пропуск може да ви коства привличане на значителен брой потенциални клиенти и популяризиране на сайта и бизнеса ви.

Грешки в Електронната Търговия - проблеми с началната страница

Ако в сайта ви се появят бъгове и технически проблеми ще бъде без значение колко са оптимизирани страниците – посетителите няма да се задържат на сайта ви достатъчно дълго, за да разгледат какво предлагате.

Искате бързо и ефективно да се справите с предизвикателствата в електронната търговия? Свържете се с нас или ни пишете на ?office@elenkov.net.?

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *