Електронна търговия, грешки при разплащане

Често Срещани Грешки в Електронна Търговия и Как да ги Избягваме – Част 5 – Процесът на Разплащане

Грешки с количката и разплащане в електронна търговия

След като сте положили всички усилия да привлечете таргет аудитория във вашия сайт за електронна търговия и да избегнете много от най-популярните грешки (Част 1, 2, 3 и 4) се очаква броят на продажбите да нарасне. Когато посетителите конвертират в купувачи, следващата съществена стъпка за постигане на успех е да им осигурите безупречен процес за разплащане и завършване на поръчката.

Кои са най-разпространените грешки в електронна търговия отнасящи се до количката в онлайн магазина и процесът за разплащане?

  1. Не сте осигурили вариант за разплащане като гост (guest checkout)

Липсата на вариант за разплащане без регистрация в онлайн магазина е съществен недостатък. Има много малки грешки, които се допускат в еКомерс, но нищо не е по-смъртоносно от бутона ?Създайте акаунт“.

Принуждаването на посетителите да се регистрират преди покупка удължава и усложнява значително процеса на транзакцията. В допълнение, задължителната регистрация принуждава клиентите да се ангажират към нещо, към което те може би не искат да се ангажират (като абониране за списъка с имейли или включване в лотарии и игри).

Накрая, създаването на акаунт принуждава клиентите да предоставят лична информация, която може би те не са съгласни да предоставят.

Помислете от следната гледна точка: Ако трябваше да регистрирате акаунт във всеки физически магазин, в който правите покупка, колко по-малко щяхте да пазарувате?

Същото се отнася и за сайтовете за електронна търговия и онлайн пазаруването.

  1. Извенандващи такси

Неочакваните такси са сред топ ?убийците“ на конверсии в еКомерс.

Независимо дали се отнася за данъци, такси за доставка и др., всички допълнителни радходи действат като засада за потенциалните ви клиенти. Този тип разходи със сигурност ще отклонят значително количество проджби от бизнеса ви в електронна търговия.

Разбира се, това не означава, че компанията ви трябва да поеме разходите за данъци и доставка. Това, което се има предвид е, че просто трябва да предоставите тази информация предварително на потребителите преди да достигнат страницата за разплащане.

Клиентите ви ще оценят честността, докато криенето на тези такси до последния момент често се приема за непочтено.

  1. Липса на различни опции за плащане

Заедно с нарастващата популярност на електронна търговия се разрастват и методите за плащане.

Излишно е да казваме, че дните, когато единствените опции за разплащане бяха ?в брой или с кредит“ отдавна са преминали. Днес съществуват десетки и десетки начини, с които клиентите пазаруващи онлайн могат да заплатят направената поръчка.

Макар и да не е задължително да добавите всички тези опции в сайта си, най-добре за вас е да направите проучване кои са предпочитаните методи за разплащане на вашите таргет клиенти. Съсредоточете се да осигурите колкото се може повече от тях.

Не бихте искали да загубите клиенти само поради причинт, че логистически те няма как да ви заплатят.

  1. Липса на опции за доставка

По подобен начин не бихте искали да изгубите клиенти във вашия бизнес в електронна търговия само поради несъотвествие между вашия метод на доставка и предпочитаните методи от клиентите ви.

Не всички клиенти предпочитат един и същ метод за получавне на продуктите. Някои предпочитат да получат покупката колкото се може по-бързо, без значение от разходите. Други са склонни да изчакат повече, когато доставката е безплатна. Съществуват и клиенти, които предпочитат да уточнят кога, къде и как ще бъдат доставени продуктите.

Наистина е почти невъзможно да отговорите на нуждите на всички клиенти. Но със сигурност е препоръчително да осигурите различни опции, които А) да стимулират конверсиите? и Б) не се отрзяват на процента на печалба във вашия сайт за електронна търговия.

Търсите ли бързи и ефективни решения за справяне с проблемите в електронния магазин и увеличаване на продажбите? Свържете се с нас или ни пишете на ?office@elenkov.net.?

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *