Персонализирани продукти и услуги

Персонализирани продукти и маркетинг

Най-краткият начин, по който можем да опишем тайната към увеличаване на продажбите в онлайн магазин е в предоставянето на ?нещо лично“.

Искате ли да спечелите интереса и доверието на бъдещите си клиенти? Предложете им персонализирани продукти и услуги с уникално преживяване на вашия сайт. Проявете лично отношение към интересите, нуждите и предпочитанията им.

Идеята на тази концепция е да предложите на клиентите си селектирано съдържание във формата на оферти, продукти и услуги, което отговаря най-пълноценно на техните очаквания нужди и ги подтиква към покупка.

Персонализираното преживяване при пазаруване е предимството, което ще открои вашия бранд от конкурентите. Какви други ползи ще получите за вашия онлайн магазин при използване на персонализация в продуктите и услугите?

–? ? ? ? Клиентите оценят по-високо персонализираните продукти. Те са склонни да заплатят по-висока цена за продукти, които са предназначени специално за тях. Чрез персонализацията се постига уникалност на услугите и продуктите с минимални усилия.

–? ? ? ? По-реалистични очаквания за доставката на поръчките. Клиентите на персонализирани продукти в повечето случаи проявяват разбиране, че е нужно повече време за изпълнение на поръчките.

–? ? ? ? Осигурява ви ценна информация за интересите и предпочитанията на клиентите директно от източника. Посетителите на онлайн магазина ще ви подскажат какво очакват, какво харесват и кои продукти имат по-малко потенциал за продажба. Безценната информация, която се получава от поведението на клиентите ще ви открие нови тенденции, които може би сте пропускали досега. Персонализирането отваря много възможности за подобряване и разнообразяване на продуктите с подобрения и комбинации от характеристики, които не сте използвали преди, като палитра от цветове, шрифтове, послания и много други.

–? ? ? ? Удовлетворението на клиентите е в пъти по-високо. Персонализираните продукти и услуги играят важна роля в изграждането на доверие и лоялност. Удовлетворението при покупка на персонализиран продукт е много по-голямо от стандартните стоки и услуги и ще ви помогне в спечелването на лоялни клиенти. Повторната покупка е най-добрата новина за търговците.

–? ? ? ? Популяризиране чрез препоръки от доволни клиенти. Всеки доволен клиент потенциално ще ви доведе нови купувачи. Колкото по-удовлетворени са клиентите от покупката, толкова по-голяма вероятност има да ви препоръчат.

–? ? ? ? По-малък процент на върнати продукти. Персонализираните продукти са създадени така, че да отговарят на уникалните очаквания и предпочитания на клиентите. Процентът на върнати продукти при тях е по-нисък в сравнение със стандартните.

–? ? ? ? По-рядко забравяне на продукти в количката. Поръчката на персонализирани продукти обикновено е обвързана с по-голям интерес от страна на клиентите. С този тип продукти е по-малко вероятно клиентите да забравят да завършат поръчката.

–? ? ? ? Изгражда се специална връзка между клиентите и бранда. Всяка стъпка в процеса по създаване на персонализирания продукт подсилва връзката между клиентите и бранда ви. Постарайте се да проявявате търпение, разбиране и любезност в общуването с клиентите на всеки етап от поръчката.

Как да предлагате персонализирани продукти и маркетинг?

Ако продуктите и услугите във вашия онлайн магазин позволяват ?редактирането“ им, не се колебайте да добавите и тази възможност на бъдещите ви клиенти.

Кои са предизвикателствата, с които може да се сблъскате при продажба на персонализирани продукти и услуги?

–? ? ? ? Повече време за завършване на продукта или услугата

–? ? ? ? Разходи причинени от некоректност от страна на клиенти, които отказват да заплатят персонализираните продукти. В повечето случаи този тип стоки не могат да се променят или използват за последваща продажба.

Възможно ли е да използвате подхода за персонализация ако продуктите и услугите ви не позволяват промяна спрямо изискванията на клиентите? Отговорът е, да!

Създайте персонализирано преживяване на потенциалните купувачи. Някои от техниките, които може да използвате са въвеждане на технология за изскачащи прозорци със специално подбрани за тях оферти, изпращане на имейли с предложения, които отговарят на интересите, предпочитанията и навиците на клиентите ви, специални намаления и купони за отстъпка, които са насочени конкретно към продуктите и услугите, които са събудили интереса на посетителите на сайта ви.

Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *