opencart errors 2

Често срещани грешки в OpenCart и различни решения за отстраняването им – Трета част

???????? Ще разгледаме и последната група често срещани грешки при работа с OpenCart.

6. Грешка тип Allowed Memory Size Exhausted

Тази грешка се появява, защото паметта не е достатъчна, за да изпълни php кода (качване на голямо изображение, изтриване на много продукти, изпращане на много имейли наведнъж и т.н.). Проблемът се разрешава с увеличаване на паметта за PHP.

Вариант на грешката:
  • Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 47200 bytes) in /path/public_html/system/library/image.php on line 34
  • Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13069817 bytes) in /path/public_html/system/library/mail.php on line 144
  • Fatal error: Out of memory (allocated 33554432) (tried to allocate 14024 bytes) in /path/public_html/library/image.php on line 34
Решение:

Приложете едно от решенията посочени по-долу, за да увеличите лимита до 64MB, 128MB, 256MB или 512MB – в зависимост от възможностите на хоста.

  1. Редактирайте php.ini
    1memory_limit = 128M;
  2. Или сложете посоченият код долу в .htaccess
    1php_value memory_limit 128M
  3. Ако получавате тази грешка често и посоченото решение не работи, свържете се с хоста. В най-споделяния хостинг има максимум memory_limit. Не може да настроите лимита на паметта до 64Mb ако посоченият максимум е 32Mb.

7. Грешка тип Restriction in effect

Получавате съобщение за грешка “SAFE MODE Restriction in effect”. Това е PHP проблем на рестрикцията, и вашия сървър акаунт се опитва да стартира – вградените PHP- функции и няма достъп до него, за да го стартира. Този проблем не е свързан с OpenCart, а се отнася до конфигурирането на сървъра.

opencart errors 2

Вариант на грешката:
  • Warning: session_start() [function.session-start]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10025 is not allowed to access /path/public_html/system/library/session.php on line 11
  • Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10305 is not allowed to access /path/public_html/image/cache/data owned by uid 48 in /path/public_html/system/library/image.php on line 44
  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/path/public_html/image/87cngmlc22pe96fof5fhmq9c290phri7) is not within the allowed path(s): (/path/server/) in /path/public_html/catalog/controller/checkout/confirm.php on line 248
Решение
  1. Safe Mode и open_basedir рестрикции са проблем на сървъра, поискайте от вашия хост да изключи рестрикцията – това е най-добрият начин за отстраняване на грешката.
  2. Ако искате да я отстраните сами, опитайте следното:
123456

7

// Put code bellow at php.inisafe_mode = Off;– or // Put code bellow at .htaccess

php_value safe_mode off

Полезни инструменти

Информация за системата – System Information

System Information осигурява информация за сървъра, PHP вградени функции и разрешение на файла/папката, изисквани или препоръчителни от OpenCart. Това разширение ще ви помогне да следите дали вашият сайт/сървър отговаря на изискванията от OpenCart, за да работи добре. Може да ги свалите от тук или от OpenCart Marketplace.

vQmod Manager

vQmod Manager ви позволява да управлявате vQmod файловете. Това разширение представя информацията за vQmod файла и ви помага да управлявате (качвате, изтривате, инсталирате, деинсталирате и да направите бекъп) и да наблюдавате vQmod файловете през панела на администратора. Може да ги свалите от тук или от OpenCart Marketplace.

 

Често срещани грешки в OpenCart и различни решения за отстраняването им – Трета част
5 (100%) 3 votes

6 replies
  1. Милен Гагов says:

    От известно време имам проблем с влизането в админския панел на OpenCart сайт. След въвеждането на име и парола понякога чакам по 2-3 минути да се логна, понякога изобщо не мога с дни. Излизат съобщения „Страницата не може да бъде открита!“ или „Service Temporally Unavailable“. Останалата част от сайта си работи съвсем нормално. На какво може да се дължи това? Не се правени никакви промени.

    Отговор
    • Elenkov says:

      Проблемите може да идват от хостинга и ако хостинга не е в България, а правиш опит да го достъпиш от тук хоста да не отговаря дълго време и така да връща тази грешка.
      Преди време бях срещал така грешка на клиент и проблема беше от това, но има и още нещо, което може да ти е полезно, кажи ми коя версия е сайта, защото имаше бъг във версиите преди 1.5.3.1

      Поздрави,
      Николай

      Отговор
  2. Милен Гагов says:

    Благодаря за отговора!
    Сайта е с версия 1.5.3.1. Хостинга е към ICN.bg, които упорито отговарят че проблема е в скрипта на сайта, който бил много тежък. Ама той си работи с този скрипт 1 година без проблеми, и изведнъж от нищото започва да става тежък!?! Посъветваха ме обаче да сменя проксито, ако пак се случи така.
    А дали няма нещо общо с броя на въведените продукти, които са около 600 в момента? Дълго време бяха около 550, но след като въведох последните 50 започнаха проблемите с логването.

    Отговор
    • Elenkov says:

      Здравей,
      1.5.3.1 версията е много стабилна и точно на нея съм имал сайт с 1к+ продукти и купища модули. Сайта работи и до днес на тази версия, но вече не е моя собственост. Проблема мисля, че идва от ICN, защото съм забелязъл, че някой модули не работят коректно, а някой въобще не работят.
      Изключи проблема с продуктите!
      Ако искаш ще направим една проба на друг хостинг, аз лично ще се заема с твоя проблем и ще видиш, че проблема е от хоста.

      Поздрави,
      Николай Еленков

      Отговор
  3. П.Стоянова says:

    Здравейте, от около месец имам проблем с влизане в административния панел на онлайн магазин, който имам от 2012 г. версията е 1,5,3,1, хоства се от ICN. От там ми казаха, че не виждат проблем и да си ресторна бейкъпа от дата. в която съм влизала. Като го направя се оправя, но след няколко дни проблема пак се появява.
    Моля за съдействие.
    Поздрави,
    Поли Стоянова

    Отговор
    • Elenkov says:

      Здравейте Поли,

      Версията на системата Ви е 1.5.1.3, а не 1.5.3.1. Не е проблем ще се свържем с Вас, за да проникнем по-дълбко в кода на сайта Ви и да локализираме проблема.

      Поздрави,
      Николай Еленков

      Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *