Бизнеса в условията на криза

А сега, накъде? Оцеляване на бизнеса и търсене на възможности за растеж в условията на световна пандемия – Част 2

В първа част споделихме идеи за спасяване и разрастване на бизнеси, които вече присъстват в дигиталното пространство. Извънредната обстановка предизвикана от световната пандемия на COVID-19 ?удря“ най-силно бизнесите, които имат слабо присъствие в интернет. Управлявате ли физически магазин или школа за танци или заведение? Как да адаптирате бизнеса по най-бързия и успешен начин в условията на динамично развиваща се среда?

Сега е моментът да се възползвате от потенциала на интернет и социалните мрежи.

  1. Създайте фирмена страница. Представете бранда си по интересен и впечатляващ начин, следвайки тенденциите в онлайн пространството за създаване на съдържание във формата на видеа и т.н.
  2. Създайте портфолио на услугите и продуктите, които предлагате. Тази идея е особено полезна за всички фирми и творци, които създават разнообразни продукти, като мебели, градински аранжировки, сладкарски и други хранителни продукти, бижута, дрехи, фризьорство, красиви дизайни на маникюр и много други. Представете бранда си и разкажете за себе си, за историята ви, за мисията ви и какво ви вдъхновява.
  3. Изградете онлайн магазин. Ако фирмата ви работи в сферата на търговията сега е моментът да прехвърлите част или цялата дейност онлайн ако това е възможно. Създаването на онлайн магазин е лесно, достъпно и ефективно когато се доверите на специалистите в тази сфера да го изработят за вас. Възможността да осъществявате продажби 24/7 не е за пропускане особено в условията на криза не само в държавата, но и в света.
  4. Създайте профили в социалните мрежи на бранда си и бъдете активни в развиването им. Как да управлявате социалните акаунти? Имате възможност сами да се нагърбите с тази задача или да наемете професионалисти с опит в тази среда за постигане на по-бързи резултати.
  5. Вашият бизнес е в консултантската сфера? Организирайте дистанционни срещи чрез различни онлайн платформи.
  6. Работите като инструктор по йога, фитнес, здравословен начин на живот и диетология, танци и др? Възползвайте се от целият потенциал на онлайн платформите и организирайте уроци и уъркшопи онлайн. Привлечете повече последователи и бъдещи клиенти с организирането на онлайн партита с музика, танци и добро настроение.
  7. Имате кариера в областта на обучение и работа с деца, като аниматори, преподаватели и т.н.? Бъдете креативни и създайте интересно съдържание във формата на видеа, разказване на истории, игри, четене на приказки и много други.

В случай, че бизнесът ви не може да бъде трансфериран към работа онлайн, помислете за нови занимания и умения, с които ще си осигурите доход в условията на криза.

  • Разхождане на домашни любимци
  • Пазаруване и доставяне по домовете
  • Фризьорство по домовете
  • Почистване по домовете
  • Изработка на маски за лице и много други.
Оцени публикацията

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *