ima li badashte internet targoviyata

Има ли бъдеще интернет търговията?

Само преди 10 години, идеята за интернет търговия звучеше екзотично за много от нас. Днес, създаването и управляването на онлайн магазин се превръща не само в препоръчително, но в задължително средство за търговците във всички сфери на бизнеса, навсякъде по света. Според анализатори и експерти в областта на онлайн продажбите големите преимущества на електронните магазини постепенно ще променят съотношението между традиционни и онлайн магазини, в полза на интернет търговията.

Светът се променя – навлизат нови технологии и все повече хора имат постоянен достъп до интернет. Постепенно, начинът на пазаруване също се променя – потребителите все повече предпочитат да пазаруват от вкъщи, от офиса или чрез мобилния си телефон. Начините на плащане стават все по-гъвкави, благодарение на разнообразието от инструменти за управление на електронни пари.

Какви са основните предимства на онлайн магазините пред конвенционалните магазини?

  1. Онлайн магазините са ?отворени” за клиенти веднага, след като бъдат създадени и работят непрекъснато. Бъдещите клиенти могат да посещават електронния магазин по всяко време на денонощието, по колкото пъти желаят и спокойно да разглеждат, избират, сравняват и споделят продуктите, които им привличат вниманието. Заявките за поръчки се приемат денонощно, което допълнително улеснява както потребителите, така и вас.
  2. Онлайн магазините са подходящи за продажба на абсолютно всякакви стоки и услуги. Това предимство е огромно преимущество за интернет търговията, в сравнение с конвенционалните начини на продажба.
  3. Онлайн магазините спестяват огромни разходи както на търговците, така и на клиентите. Търговците спестяват от бюджет за наем на помещение, разходи за персонал, поддържане на голям асортимент и количества от стоки на склад, както и допълнителни разходи за поддръжка на помещението на магазина във вид, отговарящ на законовите изисквания за търговия. Онлайн магазините се създават изключително лесно, бързо и финансово изгодно. Клиентите също печелят, защото намалените разходи за търговия и продажби позволява на предприемачите да намалят цените на стоките. В много случаи, потребителите закупуват желаните стоки от интернет магазин със значителни отстъпки.
  4. Онлайн магазините са истински катализатор на международната търговия. В моментът, в който създадете вашия електронен магазин, той е достъпен за интернет потребителите, т.е. за вашите потенциални клиенти, по цял свят. Електронните магазини са най-лесният начин да присъствате на глобалния пазар. Съвременните методи на плащане и комуникация премахват огромна част от бариерите, съществуващи пред традиционната търговия. Днес, клиентите имат възможността да избират продукти от различни държави, спрямо индивидуални критерии. Колкото по-оригинални и качествени продукти предлагате, толкова повече клиенти ще спечелите от всички краища на земното кълбо.
  5. Онлайн магазините имат огромен потенциал за развитие и разрастване. Те ви позволяват бързо и лесно да реализирате идеите си. Те ви дават възможност да реагирате много гъвкаво и своевременно на измененията в потребителските вкусове, тенденции, мода и т.н. Едновременно с това, имате възможност да стимулирате клиентите си с различни бонус системи за лоялност и да изградите отношение на доверие между вас и потребителите.
Има ли бъдеще интернет търговията?
5 (100%) 1 vote

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] В зората на електронната търговия основното й предназначение е било продажбата на стоки. Много компании предлагащи услуги не се възползваха от възможността да продават ?продуктите”, които предлагат чрез онлайн магазин. Днес ситуацията е съвсем различна. Електронната търговия е отворена към всички видове бизнес, включително предлагане на услуги. Развиването на електронната търговия е успешно, когато се прилага като цялостна концепция. Научете повече за интернет търговията тук: http://www.elenkov.net/има-ли-бъдеще-интернет-търговията/ […]

  2. […] Привличате посетители, за да ги подтикнете към онлайн продажби […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *